phone 

Hungary (+36)

70.70.84.474

A X2S más néven Cross-to-Save sportegyesület létrejöttét az a cél motiválta, hogy Magyarország olyan sportrendezvényeknek adhasson otthont, amelyek az emberek tömegei számáram teszik lehetővé, hogy felfedezzék a természet szépségének csodáját. Felfedezzék, hogy saját alapvető szükségletünk a természettel való szoros kapcsolat ápolása.

 

Az egyesület céljául tűzte ki, hogy a lehető legtöbb embert felvilágosítsa bolygónk helyzetéről és jelenlegi állapotáról. Célja, hogy az ember átérezze saját felelősségét önmagával, a Földdel és az emberiség sorsával kapcsolatban. Célja, hogy sok embert megmozgasson mind fizikailag, mind lelkileg, és a természetben való sportolás által ráébresszen arra, hogy a Föld és az emberiség nem létezhet egymás nélkül.

Célja, hogy az öröm és játék megélésén keresztül ültesse el az emberekben hitet, a reményt és a szeretetet a közösség, az összefogás és a személyes szabadságon alapuló, tettekben megnyilvánuló felelősségvállalás iránt, mert ezek a kulcsai mindenfajta előrevivő fejlődésnek.

A csapat minden tagja védi és óvja a természetet. A rendezvényeken a lehető legkisebb részletekig próbálnak figyelni a környezet és a természet védelmére, illetve erre mások figyelmét is felhívják.

Arc poetica

X2S – Cross to Save A természettel összhangban élő, gondolkodó, sportoló ember. Kaland, küzdelem, kihívás – életstílus.

 

Amíg erő van a lábamban futni fogok, mert a Földön tanultam meg járni és így hozzá tartozom.

Amíg erő van a karomban úszni fogok, mert a vízben kezdődött az életem és így hozzá tartozom.

Amíg játék lakik a szívemben kerékpározni fogok, mert a gyermekkor boldog szabadsága lakik e két kerékben. És a játék örök.

 

Eredmények

Világbajnoki címek: ITU U23 (Poór Brigitta), XTERRA korosztályos ezüst (Poór Brigitta, Hawaii), MTB Világbajnoki cím (Fenyvesi Péter, Ausztria)

Világkupa dobogós helyezések: Erdélyi Eszter, Poór Brigitta

Európa-bajnoki címek (Poór Brigitta, Erdélyi Eszter, Medgyes Gábor, Szente Dániel, Tóth Viktor, Gombos Károly), MTB Master Európa-bajnoki cím (Hasenfratz Péter, Ausztria)

Országos bajnoki címek: Brogli Réka, Sikter Zsuzsa, Poór Brigitta, Fenyvesi Péter, Mester Bálint, Medgyes Gábor, Dezső Sándor, Flier Lajos, Gombos Károly, Sipiczki Csaba, Tóth Viktor. 2009-ben és 2010-ben közel 20 bajnoki cím (különböző kerékpár szakágak, tereptriatlon, terepduatlon, terepfutás)

Több különböző nemzetközi versenyen elért dobogós hely (hegyi futó világkupák – Gerlei Tamás, extrém hegyi versenyek – Ziskó Balázs, Poór Brigitta)

24 órás MTB bajnokság: abszolút 2. (2010), 3. (2009) helyezés, vegyes váltó kategória győzelem

Extrém nemzetközi versenyeken elért eredmények: Nissan Titan Desert MTB maraton ezüst érmes csapat (Szalay Péter, Hasenfratz Péter), 24 órás MTB indoor váltóverseny világbajnoki cím (Poór Brigitta, Sipiczki Csaba, Medgyes Gábor, Karafa Balázs), Alpentour Trophy MTB Master győzelem (Hasenfratz Péter)

Csatlakozz a X2S csapathoz! | Fotóink | Eredményeink | Tagjaink | Médiánk

Hitvallás

A sportolók, versenyzők számos sportágban tették le névjegyüket a hazai és a nemzetközi versenyeken. Nemcsak eredményeikkel, hanem hozzáállásukkal is példát mutatva.

Mindkét nem és minden korosztály aktívan részt vesz az X2S TEAM munkájában, akár hétvégi sportolók, akár világbajnokok.

Maraton, terepfutás
Sokfélék vagyunk, mégis egy csapatot alkotunk. [quote
Versenyző
A csapatban a magyar hegységek állandó
Alapító és edző
Az X2S TEAM közös élményindexe messze magasabb, mint a
Elnök (2014-), versenyző
Kalandot, küzdelmet, kihívást keresőként annyira
Terepfutás, tereptriatlon
Szeretjük és tiszteljük a sportjainkat, akárcsak

Blogok, hírek

  • 02 május 2019
  • Comment(s): 0

Nehéz napon vagyok túl, de nagyon szuper volt. A terepduatlon és tereptriatlon Szlovákiában népszerű és erős sportág, kemény a ...

Gyere velünk!

Többféle edzésen és versenyen lehetsz büszke a csapat tagságodra!

Tagság

Legyél csapattag, éld át velünk az élményeket!

Rólunk

Hírlevelek

Partnereink