phone 

Hungary (+36)

70.70.84.474

 Azaz mit tud egy hamisított Speed Cross?

Régóta mondogattam magamnak, hogy kéne már egy pár új cipő, mert már nincs bütyök az elülső részén. Salomon Speedcross-ról van szó. Már hosszú évek óta futok terepen, és nem tartottam magam elkötelezett cipőfelhasználónak. A praktikum volt a lényeg, így nem kevés nevesincs cipőm volt, amik szintén jól működtek. De amióta először láttam SpeedCross modellt, azóta nem szívesen képzelek el mást a lábamon. Márka hű letten ezen a területen.

Regélhetnék róla, hogy milyen kényelmes és milyen tökéletesen működik a legtöbb terepkörülmény között, de nem teszem, mert számomra nem ez a legfontosabb. Megmondom őszintén, szakmai ártalom áldozata lettem az első pillanattól fogva. Nagyon bejön a cipő designja, nem beszélve a Salomon logóról, betűtípusról és színválasztékról! Mindehhez hozzájön a cipő „know-how”-ja és az „added value” a Salomon által támogatott sportolók eredményei és életfilozófiáján keresztül. Így nem kérdéses a Salomon marketing osztályának termékpszichológiai sikere. Megvettek maguknak, de meg is dolgoztak érte. Nem bánom, jól esik a cipőikben futni.

Egy dolgot azonban bánok. Az anyagi erőforrásaim és cipőszükségleteim nincsenek mindig összhangban egymással. Ezért a legutóbbi cipővásárlási akcióm eredménye az lett, hogy a legolcsóbb internetes helyről rendeltem (átlag bolti ár 65%-ért), de nem voltam elég körültekintő, így belefutottam egy hamisítványba.

fake speedcross 2

Honnan tudom, hogy nem igazi?

-          Kínából jött a csomag, pedig norvég oldalról rendeltem

-          A cipő gyártási minősége első blikkre is sejtette, hogy ez nem az, amire számítottam

-          A cipő új szaga határozottan ismeretlen volt

A traumát a régi cipőmbe futással, kajakozással, sziklamászással és némi kerékpározással sikerült feldolgoznom. A hamisítvány minden nap figyelt a bejárat melletti cipős polcról, nagyjából két hónap telt el, mígnem egy hirtelen felindulásból összerámoltam a futócuccom és elhatároztam, adok neki egy esélyt. Vagy, hogy egész pontos legyek, elviszem egy büntető körre.

2 órám volt, hogy beavassam az erdei ösvények világába. Össze akartam vetni korábbi tapasztalataimmal. Egyre kíváncsibb lettem, mit tud a kiscsávó? Az indulás előtti percekben már úgy húztam fel a lábamra, mintha egy új, minden bizalmat megadó kapcsolat kezdete lenne. A csúszkás cipőfűző meghúzása után még kellett pár mélyet lélegeznem, hogy ne akadjak ki, hogy a megfeszített zsinór bőven lelóg a cipőm mellé. Így trükkös szövőtechnikát alkalmazva visszafűztem önmagába, majd újabb erőt vettem magamon és elfelejtettem, töröltem minden termékpszichológiai előítéletemet, sőt még drukkoltam is a cipőnek, hogy jól érezze majd magát.

A terep kemény mászásokból, köves, sáros vagy éppen gyökerekkel teli ösvényekből állt. A futás tempója nem igen nevezhető konstansnak, a hirtelen irányváltásokkal és a nem kevés óriás sziklalépcső formációkon való fel-le ugrálásokkal tarkított útvonalnak köszönhetően. Vizsga útnak pont tökéletes volt. Strava: http://www.strava.com/activities/145843076

 fake speedcross 4

fake speedcross 1

És akkor jöjjenek a konzekvenciák:

Nagyon jót futottam, sok szépet láttam, de míg egy eredeti Speed Cross-szal működik a szerelem első látásra, ebben az esetben a lábam és a kopi-cipő nem lettek legjobb barátok. Víz és vérhólyagok protestáltak a legközelebbi nász ellen.

Különösen a meredek felfelé mászásokban éreztem, hogy a bokámat nem fogja a cipő. Nem klaffogott, de éppen eleget holtjátszott, hogy 10km után már kellemetlen legyen a viselet.

A külső talprész gumibütykeivel sem voltam elégedett. Persze, az igazi Speed Cross sem tud mit csinálni a nedves gránit felületeken, de ez a cipő a szárazon is csúszni akart.

Időnként bokáig sűlyedtem a sárban, viszont a következő pillanatban gond nélkül tudtam tovább tiplizni a fenyőgyökér rengetegen. Az apró kavicsos mászások alkalmával is jól megállta a helyét és a hólyagok kivételével más testi tünetre nem tudnék panaszt tenni.

Összességében nem egy katasztrofális cipő. Be lehetne törni, talán nem lenne vele gond. Azonban futás közben szembesültem igazán az érzéssel, hogy hiába egy giga multi a Salomon, hiába vagyok kiakadva időnként, hogy milyen drágák a cipőik, mégiscsak egy nem kis aparátust működtetnek, hogy ezeket a klassz termékeket megtervezzék, kifejlesszék számunkra, hogy minél inkább élvezni tudjuk a természetben eltöltött időt. Így a kopi-cipő sajnos nem érdemli meg, hogy velem járjon futni. Hiányzik belőle az elhivatottság, valaminek tűnni akar, de nem az. Sosem lesz az.

Talán jó lesz autót szerelni vagy kavicsot rugdosni a járdán. Nekem ez volt a tanuló pénz. Legközelebb inkább tovább gyűjtögetek…..

Addig meg nyúzom tovább ami van.

Minden jót! Spider

fake speedcross 3

Hitvallás

A sportolók, versenyzők számos sportágban tették le névjegyüket a hazai és a nemzetközi versenyeken. Nemcsak eredményeikkel, hanem hozzáállásukkal is példát mutatva.

Mindkét nem és minden korosztály aktívan részt vesz az X2S TEAM munkájában, akár hétvégi sportolók, akár világbajnokok.

Alapító és edző
Az X2S TEAM közös élményindexe messze magasabb, mint a
Terepfutás, tereptriatlon
Szeretjük és tiszteljük a sportjainkat, akárcsak
Maraton, terepfutás
Sokfélék vagyunk, mégis egy csapatot alkotunk. [quote
Versenyző
A csapatban a magyar hegységek állandó
Elnök (2014-), versenyző
Kalandot, küzdelmet, kihívást keresőként annyira

Gyere velünk!

Többféle edzésen és versenyen lehetsz büszke a csapat tagságodra!

Tagság

Legyél csapattag, éld át velünk az élményeket!

Rólunk

Hírlevelek

Partnereink